Foto:Promo/Narodno pozorište

Dramski komad „Sitnice koje život znače“ po tekstu jednog od najpopularnijih italijanskih pisaca današnjice Lorenca Maronea, u dramatizaciji Đorđa Kosića i režiji Andreja Nosova, premijerno će biti izveden u nedelju, 23. oktobra u 20.30 časova na sceni „Raša Plaović“ u Narodnom pozorištu u Beogradu.

U fokusu ove priče o ljubavi, prijateljstvu i pomoći je penzionisani knjigovođa Čezare Anuncijata, sebični namćor koji nikada nije preterano mario za ljude oko sebe. Penzionerske dane provodi mirno, uz alkohol i džangrizanje, u društvu vremešne prostitutke Rosane. Tada postaje svestan patnji s kojima se suočavaju njemu bliske osobe i pod stare dane počinje da otkriva sitnice koje život znače i dobija želju da iz korena promeni svoj karakter…

Foto:Promo/Narodno pozorište

– To je nežna predstava, govori o svima nama i o mogućnosti da možemo da živimo drugačije. Ona nas poziva da zastanemo i razmislimo o svojim postupcima u odnosu na druge ljude – rekao je u intervjuu za Nova.rs reditelj Andrej Nosov.

Glavnu ulogu tumači Mladen Andrejević, a u podeli su i Nela Mihailović (Rosana), Vanja Ejdus (Katerina), Dušan Matejić (Dante), Nina Nešković (Ema) i Rade Ćosić (Leo).

Scenograf je Dejan Todorović, Selena Orb će kreirati kostime, muziku komponuje Draško Adžić, dok je Marija Milenković zadužena za scenski pokret.

Foto: D.Miljanić/Promo

Praizvedba predstave „Sitnice koje život znače“ bila je 12. avgusta na Festivalu mediteranskog teatra „Purgatorije“ u Tivtu, a publika ju je nagradila ovacijama.

Prva i druga repriza ovog komada koju je Narodno pozorište u Beogradu uradilo u koprodukciji sa Beo Art-om i Centrom za kulturu Tivat zakazane su za 24. i 27. oktobar.

Bonus video: Ovacije za operu „Deca“ u Narodnom pozorištu u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar