Foto: Promo

Premijera predstave "Mefisto" po motivima romana Klausa Mana u režiji Borisa Liješevića zakazana je za 28. mart od 18 sati u Novosadskom pozorištu/ Ujvideki Sinhaz, a repriza dva dana kasnije u isto vreme, saopšteno je iz ovog teatra.

„Svojevrsna analiza tridesetih godina prošlog veka, koju je autor Klaus Man pisao u emigraciji, prikazana je kroz karijeru glumca Hendrika Hofgena, čiji se uspon odvija paralelno sa usponom fašističke države. Manov roman postavlja brojna pitanja, poput onih da li je Hofgen žrtva ili aktivni kreator nacističke ideologije, da li njegov lik odražava svest pojedinca ili kolektiva, koliko je svako od nas, kao individua, sposoban da doprinese razvoju različitih nasilnih, diktatorskih režima i ideologija, u konkretnom slučaju fašizma…“, navodi su u opisu komada.

Boris Liješević Foto: Goran Srdanov/Nova.rs
Boris Liješević Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Manov roman je u formu drame preneo Fedor Šili, uloga Hendrika Hofgena poverena je Aronu Balažu, a ostale uloge u ovom komadu igraju Arpad Mesaroš, Bence Salai, Gabriela Crnković, Emina Elor, Blanka Dieneš, Ištva Kereši, Judit Laslo, Atila Nemet…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar