Glumce na sceni prate video radovi Sare Marković i muzika Ivana Mirkovića Bambija Foto: Jakov Simović/Promo

Reflektor teatar je poslednjeg dana septembra gostovao u Kraljevu, na festivalu „Anfiteatar”, sa svojom najnovijom predstavom „Urednik”, a sada se vraća u Beograd gde najavljuje bogat oktobarski repertoar.

U nizu ovomesečnih izvođenja, prva na listi je predstava „Sumnjivo lice” koja će se izvesti 13. oktobra. Ovaj pozorišni klasik, u produkciji Reflektor teatra, na sceni je već četiri godine, a nije rađen samo po čuvenom komadu Branislava Nušića, već o njemu i govori.

PROČITAJTE JOŠ

„Ipak, glavna stvar u predstavi jeste svevremenost principa: od Nušića, pa do bilo kada – ovako izgleda sistemsko nasilje i korupcija. Više nije hrabra dnevno-politička direktnost, nego metafora! Uvek je bilo ovako, kaže ova predstava. Pre četiri, šest i sto godina! Hvala Vam, Nušiću”, napisala je Minja Bogavac, dramaturškinja predstave, na svom Tviter nalogu, nakon septembarskog izvođenja.

Već 19. oktobra, na scenu izlazi ekipa predstave „Muškarčine”. Ovaj pozorišni dokumentarac „o muškosti danas i ovde” uskoro će doživeti svoje 150. izvođenje. Analiziranjem poimanja maskuliniteta na našim prostorima, te kolažiranjem ličnih priča ko-autora, najigranija predstava Reflektor teatra, punih osam sezona pokušava da odgovori na pitanje: „Šta znači biti Pravi muškarac u Srbiji danas?”

Nedelju dana kasnije, 26. oktobra, pred beogradskom publikom ponovo će se izvesti „Ekstremizam: Kako ja ovo sinu da objasnim?”, pozorišni dokumentarac koji analizira uzroke i posledice ekstremizma, kroz lične priče i teorijska objašnjenja ove osetljive društvene teme.

Sve predstave Reflektor teatra počinju u 20h, a izvode se u Dorćol Platzu (Dobračina 59b), gde je moguće kupiti ulaznice. Osim na blagajni, ulaznice se mogu nabaviti i na nekom od prodajnih mesta Ticketsa ili preko njihove online mreže, kao i rezervisati putem društvenih mreža ili broja telefona pozorišta.

Više informacija o repertoaru, predstavama i drugim aktivnostima, moguće je pronaći na sajtu Reflektor teatra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar