Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Reflektor teatar nastavlja svoju sezonu "Postistina je laž" predstavom "Ekstremizam - Kako ja ovo sinu da objasnim?" , koja će biti odigrana 15. septembra od 21 čas u beogradskom Dorćol Platzu.

“Predstava ‘Kako ja ovo sinu da objasnim?’ govori o ekstremizmu, kako do njega dolazi i koje su njegove posledice. Takva tema je osetljiva u današnjem društvu, a naše tlo je bilo, i uvek će biti, pogodno za rađanje novih ekstremizama. Upravo zbog toga predstava prikazuje lične priče, ali i teorijski objašnjava i razvrstava činioce ekstremizma. Proces je bio radioničarskog tipa, u kojem smo radili sa mladima iz raznih sredina i to iskustvo preneli u samu predstavu. Cilj predstave je da mlade upozna sa svim oblicima tog problema, da im pokaže da prvi korak u prihvatanju drugačijeg je prihvatanje sopstvenih stereotipa i predrasuda, koji neminovno postoje u čoveku. Osveštavanjem sopstvenog ekstremiste, naći ćemo način da se izborimo sa njim. Makar je to plan“, rekli iz produkcije Reflektor teatra.

U predstavi igraju Dejan Maksimović, Ema Muratović, Jelena Simić i Rade Maričić.

Nakon „Ekstremizma“, sledi i predstava „Sumnjivo lice“, zakazana za 20. septembar u Dorćol Platzu.

Sve informacije o repertoaru, ulaznicama i drugim sadržajima koje “Reflektor teatar” priprema, mogu se videti na sajtu www.reflektorteatar.rs

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar