Predstava Ujka Vanja Foto: JDP/Promo

Drama “Ujka Vanja” Antona Pavloviča Čehova u režiji Egona Savina biće izvedena u subotu 20. avgusta na Festivalu „Ohridsko leto” u Severnoj Makedoniji, saopštili su iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

U ovom komadu o propuštenim prilikama, učmalosti, propalim iluzijama i neostvarenim ambicijama, koji je premijerno izveden na sceni „Ljuba Tadić” u decembru 2018. godine, igraju Nenad Jezdić, Marija Vicković, Branislav Lečić, Marko Baćović, Milica Gojković / Iva Stefanović, Dubravko Jovanović i Aleksandra Nikolić. Kostimograf je Jelena Stokuća a pored režije, Egon Savin potpisuje i scenografiju.

Predstava Ujka Vanja Foto: JDP/Promo

Ova predstava je učestvovala na Teatarskom festivalu „Pozorišno proleće” u Šapcu, BOK festivalu u Bijelovaru, Gavellinim večerima u Gradskom dramskom teatru Gavella u Zagrebu i Slovenskom narodnom gledališču Drami u Ljubljani.

Jugoslovensko dramsko pozorište je prošle godine učestvovalo na Festivalu „Ohridsko leto” sa predstavama „Moj muž” Rumene Bužarovske u režiji Jovane Tomić i “Pučina” Branislava Nušića u režiji Egona Savina.

Bonus video: reditelj Aleksandar Popovski o predstavi „Alisa u zemlji strahova“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare