Foto: Nikola Milosavljević/Studio Brada, Narodno pozorište Niš

Ocenom stručnog žirija 59. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić" u Zaječaru, predstava San o zavičaju (Neviđeno folk snoviđenje) niškog Narodnog pozorišta osvojila je nagradu za najbolju predstavu festivala.

Komad je dobio i nagradu publike, kao i nagrade za režiju, scenografiju, ali i glumačka ostvarenja. Nagrade će im biti uručene večeras od 20 časova.

Žiri koji su činili scenografkinja Milica Đurov, glumac Mladen Knežević i teatrolog Milivoje Mlađenović, nakon odgledanih sedam takmičarskih predstava, doneli su jednoglasnu odluku od pobedniku festivala.

Na osnovu viđenih pozorišnih predstava, u najvećoj meri visokog estetskog dometa, žiri je jednoglasno doneo odluku da nagradu za najbolju predstavu u celeni dodeli Narodnom pozorištu Niš za predstavu „San o zavičaju“ (Neviđeno folk snoviđenje) prema tekstu Ivana Velisavljevića i u režiji Milana Neškovića – naveli su organizatori.

Pored nagrade za najbolju predstavu, prosečnom ocenom 9,32 niška predstava osvojila je i nagradu publike, kao i nagradu za režiju koju je dobio MIlan Nešković i Marija Kalabić za scenografiju.

Među laureatima našli su se i niški glumac Miloš Cvetković za ulogu malog Šaulisa u predstavi „San o zavičaju“ (Neviđeno folk snoviđenje), ali i njegova koleginica iz vranjskog pozorišta “Bora Stanković” Milena Stošić za ulogu u predstavi „4 zida ili tragikomedija o karantinu“.

Bonus video: Premijera predstave „Obraćanje naciji“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar