Milica Mihajlović i Isidora Minić, Rusija festival
Milica Mihajlović i Isidora Minić u Jekaterinburgu Foto: Privatna arhiva

Glumci Ateljea 212 sa predstavom "Ruska smrt" Irine Vaskovke u prevodu Novice Antića učestvuju večeras na 14. Međunarodnom festivalu savremene drame "Kolyada-Plays" u Jekaterinburgu, u Rusiji, na poziv umetničkog direktora, poznatog dramskog pisca i pozorišnog pedagoga Nikolaja Koljade.

Festival se održava od 20. do 30. juna, po tekstovima savremenih ruskih dramskih pisaca, a njegov sastavni deo je i dodela presižne nagrade „Evroazija“ za najbolji savremeni dramski tekst napisan na ruskom jeziku.

Prošle godine festival zbog pandemije nije održan, a ovogodišnje izdanje je okupilo pozorišta iz Srbije, Poljske, Bugarske, Kazahstana i Rusije. Tokom 10 dana u zvaničnom i pratećim programima biće izvedeno 30 predstava. Igraju se u Koljada teatru i pet drugih gradskih pozorišta Jekaterinburga, uz poštovanje epidemioloških mera koje su u Rusiji trenutno na snazi.

Predstava „Ruska smrt“ premijerno je izvedena u Ateljeu 212 u septembru 2021. Rediteljka je Andrea Ada Lazić, a igraju Milica Mihajlović, Isidora Minić i Nebojša Ilić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar