Ako dugo gledaš u ponor, predstava, Sterijino pozorje, Novi Sad
Iz predstave "Ako dugo gledaš u ponor". Foto: pozorje.org.rs/Promo

"Ako dugo gledaš u ponor" autora i reditelja Zlatka Pakovića najbolja je predstava 66. Sterijinog pozorja po odluci žirija, a nagrada publike pripala je komadu "Kao da kraj nije ni sasvim blizu" u režiji Nikole Zavišića po tekstu Maje Pelević, saznaje portal Nova.rs.

Za najbolju predstavu 66. Sterijinog pozorja izglasana je „Ako dugo gledaš u ponor“ (Regionalno pozorište Novi Pazar / Kulturni centar Novi Pazar) autora i reditelja Zlatka Pakovića, nastala prema istoimenom romanu Enesa Halilovića. Paković je, kako saznajemo, dobitnik i specijalne nagrade za režiju, a za muziku u ovom komadu nagrađen je i Božidar Obradinović.

Prema našim saznanjima, Sterijina nagrade za režiju pripala je Milanu Neškoviću za „Kus petlić“ (Narodno pozorište Subotica), za najbolji tekst savremene drame Olgi Dimitrijević za „Radio Šabac“ (Šabačko pozorište), Kokanu Mladenoviću za dramatizaciju „Šindlerovog lifta“ (Kamerni teatar 55, Sarajevo), a laureati Sterijine nagrade za glumačko ostvarenje su Minja Peković („Kus petlić“), Srđan Sekulić („Kus petlić“), Boris Kučov („Vitezovi Lake male“) i Rifat Rifatoviću („Ako dugo gledaš u ponor“).

Sterijina nagrada za scenografiju je, kako saznajemo, pripala Adisi Vatreš Selimović („Šindlerov lift“), za kostim Biljani Grgur („Kus petlić“), a nagradu okruglog stola kritike podelili su „Kus petlić“ i „Vitezovi Lake male“. Nagradu Fonda „Darinka Dara Čalenić“ za najbolju mladu glumicu dobila je Anđela Marić („Ako dugo gledaš u ponor“).

O nagradama je odlučivao žiri u sastavu: rediteljka Snežana Trišić (predsednica), glumci Nataša Tapušković i Mihajlo Nestorović, dramski pisac Davor Špišić i scenograf Darko Nedeljković.

Sterijino pozorje završava se večeras u novosadskom Srpskom narodnom pozorištu igranjem predstave „Izgubljeni pejzaži“ u režiji i koreografiji Dunje Jocić (Bitef teatar) u čast nagrađenih.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare