Foto: Promo

Pozorišta za decu iz regiona okupiće se od 8. do 16. aprila na novopokrenutom internet teatarskom festivalu namenjenog najmlađima u vreme izolacije zbog pandemije koronavirusa.

Prvi internet regionaloni festival teatra za decu – PIR Fest biće održan na Jutjub kanalu Gradskog pozorišta Podgorica, a predstaviće produkcije devet teatara iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, preneo je portal SEECult.

Podgoričko Gradsko pozorište učestvuje predstavom “Čarobnjak iz Oza”, nastalom prema romanu Franka Lajmana Bauma, u režiji Jagoša Markovića.

Pozorište “Boško Buha” iz Beograda predstaviće se “Malom sirenom”, Gradsko kazalište lutaka iz Rijeke “Avanturama maloga Ju Ju”, a Pozorište mladih iz Novog Sada prikazaće “Lepoticu i zver”.

Pozorište mladih iz Sarajeva učestvuje komadom “Kekec”, Dečje pozorište Subotica predstavom “Par cipela”, Malo pozorište “Duško Radović” iz Beograda predstaviće “Strašne priče braće Grim”, a Pozorište lutaka “Pinokio” iz Beograda “Knjigu o džungli”.

Crna Gora ima još jednog predstavnika – Festival pozorišta za decu iz Kotora učestvuje projektom “Njegoš za djecu: Kako rastu veliki ljudi”.
Festival je takmičarskog karaktera, pa će predstave biti vrednovane glasovima publike – lajkovima.

Respektabilni naslovi relevatnih regionalnih pozorišta čine PIR Fest jednim od najznačajnijih kulturoloških poduhvata u ovom delu Evrope kada je u pitanju teatarsko stvaralaštvo za mlade u vremenu zatvorenih pozorišnih zgrada, istaklo je Gradsko pozorište Podgorica u saopštenju.
Ovo pozorište na svom Jutjub kanalu od 14. marta emituje predstave za decu.

PROGRAM FESTIVALA

8.4. „Čarobnjak iz Oza“ – Gradsko pozorište Podgorica

9.4. „Mala sirena“ – Pozorište Boško Buha, Beograd

10.4. „Avanture maloga Ju Ju“ – Gradsko kazalište lutaka Rijeka

11.4. „Lepotica i zver“ – Pozorište mladih Novi Sad

12.4. „Kekec“ – Pozorište mladih Sarajevo

13.4. „Par cipela“ – Dečije pozorište Subotica

14.4. „Strašne priče braće Grim“ – Malo pozorište Duško Radović Beograd

15.4. „Knjiga o džungli“ – Pozorište Pinokio Beograd

16.4. „Njegoš za djecu: Kako rastu veliki ljudi“ – Festival pozorišta za djecu Kotor

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram