Međunarodni sajam knjiga u Lajpcigu 2019. godine Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Međunarodni sajam knjiga u Lajpcigu otkazan je drugu godinu zaredom zbog pandemije koronavirusa, saopštili su organizatori ove manifestacije.

„Sa velikim žaljenjem i tugom prinuđeni smo da vas obavestimo da ovogodišnji Međunarodni sajam knjiga u Lajpcigu, koji je trebalo da bude odražn od 27 do 30. maja, neće biti održan“, navodi se u saopštenju organizatora ove manifestacije.

Pandemija koronavirusa, restriktivne mere i zabrana putovanja ponovo su se odrazile na nemogućnost planiranja manifestacije, dolazak učesnika i izlagača, pojašnjavaju čelnici Međunarodnog sajma knjiga u Lajpcigu.

Pored Sajma knjiga otkazane su još tri manifestacije u ovom gradu – sajam stripa „Manga-Comic-Con“, „Sajam antikvarnih knjiga“ i festival „Leipzig liest reading“.

Organizatori su, međutim, saopštili da će biti nekih „književnih događaja“ tokom maja meseca, kako bi se „premostilo“ vreme do marta 2022, kada će festivala konačno biti.

Podsetimo, i prošle godine ova manifestacija, koja je trebalo da bude održana polovinom marta otkazana je zbog pandemije, dok je 2019. Sajam knjiga u Lajpcigu privukao gotovo 300.000 posetilaca.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar