Foto: Liveproduction/Promo

U okviru manifestacije "Beogradska zima 2023 - Doživite Beogradski duh Nove godine", 31 ustanova kulture otvara svoja vrata 29, 30. i 31. decembra kada će biti organizovano više od 100 programa.

Beograđani, kao i gosti ovog grada, moći će da tokom tri dana uživaju i osete beogradski duh Nove godine, na koncertima, predstavama, kustoskim vođenjima, performansima, filmskim matineima, izložbama… Programi su raznolikih karaktera i sadrže događaje namenjene svim generacijama i afinitetima.

Prvog dana programa Muzej grada Beograda otvara svoja vrata i omogućiće posetiocima šetnju kroz legate Ive Andrića, Paje Jovanovića i Konak kneginje Ljubice. Centralno mesto okupnjanja je Konak kneginje Ljubice gde će biti izveden koncert Beogradskog gudačkog kvarteta.

Foto: Liveproduction/Promo

Muzejska postavka na otvorenom na Trgu Republike predstaviće programe „Ljubav i moda u Beogradu“, Bajkovito nasleđe za najmlađe, kao i mnoštvo raznolikih izložbi i vođenja koje nas vode kroz pravi beogradski duh.

Od koncerata se izdvaja: 29. decembra sastav Mostar Sevdah Reunion u Domu omladine, 30. decembra Muzika trga u fontani ispred Kulturnog centra Beograda u 14 sati, dok će u isto vreme ispred Doma omladine na platou Milana Mladenovića biti koncerti Mitsko biće, Aufiderzen i Krug (tribute to EKV), u 20.00 sati ispred Muzeja savremene umetnosti nastupiće Nikola Pejaković, Vlatko Stefanovski, Kerber i sastav Kanda, Kodža i Nebojša, a 31. decembra biće održan koncert klasične muzike „Otmeno“ u Zadužbini Ilije M. Kolarca.

Bonus video: Podcast „Život na srpskom“: Oliver Nektarijević – „Svakog dana poljubimo beton“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar