Foto;Medija centar Beograd/Screenshot/N1/Youtube/RTS/Južne vesti/What Do You Want/Šta hoćeš

Beogradski pisac Slavoljub Stanković pozvao je 70 svojih kolega iz Srbije i regiona da odaberu pesme za listu “Pisci biraju” i ovaj specijal podeljen je u tri nastavka.

– Specijal je sastavljen od 70 numera koje su odabrali pisci koji bi trebalo da olakšaju dane izolacije, kontemplacije, kreacije… – kaže Stanković.
Plejista je otvorena izborom Sandtre Trumbić Lucić, supruge presnika i novinara Predraga Lucića (Lenard Koen – Waiting for a Miracle), a nastavljen je sa “The Radio is Broken” Frenka Zape po izboru Borisa Dežulovića, pesnik Marko Pogačar odlučio se za “Jockey Full of Bourbon” Toma Vejtsa, Bora Gerzić za Blondie…

Slavoljub Stanković, Foto: Printscreen/YouTube

Slede i pesme koje su odabrali Dragan Velikić, muzičar i pesmopisac Zoran Predin, Marko Tomaš, Olja Savićević Ivančević, Miljenko Jergović, Jelena Lengold, Andrej Nikolaidis, Marko Vidojković, Selvedin Avdić, Uglješa Šajtinac, Kristian Novak, Mirjana Đurđević, Zvonko Karanović, Teofil Pančić i brojni drugi autori.

Jedinstveni program, započet pre skoro deceniju kao di-džej set u beogradskim klubovima „Šipražje“ i „Šikarica“ preselio se potom i na radio stanice („Laguna“ i onlajn radio „Aparat“), a može se preslušavati i na Stankovićevom nalogu na servisu „Miksklaud„, gde je i specijal „Pisci biraju i u doba korone“. Plakat za ovaj program uradio je Slavimir Stojanović Futro, a pored Stankovića, koji uređuje i vodi program, montažu i režiju potpisuje Slobodan Lalić Lala.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram