Džon Pol Džons, Robert Plant i Džimi Pejdž na zajedničkoj pres konferenciji 2012. Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Džimi Pejdž, gitarista i vođa grupe Led Zeppelin, izjavio je danas da je "prilično izvesno" da se članovi ovog benda nikada neće ponovo okupiti i zajedno krenuti na turneju.

Pejdž je danas u jutarnjem programu drugog programa Radija BBC predstavio nedavno „pronađenu“ pesmu „Scarlet“ koju je snimio još u oktobru 1974. godine sa članovima benda Rolling Stones.

Voditeljka Zoi Bol pitala je Pejdža da li će Led Zeppelin ikada ponovo na turneje, misleći na to što je Mik Džeger nedavno u jednom intervjuu rekao da mu je žao i da je bio „veoma razočaran“ time što bend nije išao na turneje nakon što su se posle mnogo godina okupili da zasviraju zajedno na velikom koncertu 2007. godine u londonskoj dvorani O2.

Džimi Pejdž Foto: EPA/JOERG CARSTENSEN

– U vreme O2 mislili smo – ja, Džon Pol Džons i Džejson (Bonam, sin preminulog originalnog bubnjara Bonza, op. nov.) – da hoćemo. Tad je čak i rečeno da će biti još nekoliko nastupa. Bilo bi jako dobro da smo uradili to nakon O2, jer smo uložili mnogo rada u koncert u toj dvorani i zaista smo bili za to, znate. Ali nije ispalo tako – kazao je Pejdž.

Međutim, gitarista i vođa Zeppelina odbacio je novu takvu mogućnost.

– Izgleda prilično izvesno da neće biti turneja u budućnosti. Rolling Stonesi na neki način znaju da to njihovi fanovi vole, znam i ja šta vole fanovi Led Zeppelina. Ali nema izgleda da će tako nečega biti u budućnosti, nažalost. Mi ovde pričamo o ogromnom koncertu u ono vreme, ali to je bilo 2007. godine. Znate, vreme prolazi – rekao je Pejdž.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar