Mik Džeger, Kit Ričards i Džimi Pejdž
Mik Džeger, Kit Ričards i Džimi Pejdž Foto:EPA-EFE/ETTORE FERRARI/EPA/WARREN TODA/EPA/JOERG CARSTENSEN

Davno zaboravljena pesma Rolingstonsa, koju je bend snimio u oktobru 1974. godine sa gitaristom i vođom benda Lez Zeppelin, konačno će biti objavljena u septembru, pišu britanski mediji.

Pesmu „Scarlet“, navodno nazvana po imenu Pejdžove ćerke, biće objavljena na luksuznom reizdanju albuma „Goats Head Soup“, snimljenog 1973. godine na Jamajci, na kom se nalazi i njihova čuvena balada „Angie“. Na reizdanju će se naći i desetak pesama koje do sada nisu objavljene na albumima, među kojima i „All the Rage“ i duža verzija „Criss Cross“, koju su slušaoci mogli da vide i čuju samo kao video.

„Scarlet“, na kojoj pored Pejdža gostuje i Rik Greč, basista grupe Blind Faith, u saopštenju izdavačke kuće opisana je kao „prepuna slojeva gitare“ Džimija Pejdža i dodaje se da je „jednako zarazna kao i sve što je bend snimio u svom blagoslovenom dobu“. Na ovom izdanju će se, kako prenosi „Varajeti“, verovatno naći i druga pesma koju su Stounsi snimili iste godine sa Pejdžom, „Throug the Lonely Nigts“, ranije objavljena kao druga strana singla.

Na ploču „Goat Head Soup“ kritika generalno gleda kao na predah posle albuma koji su joj prethodili („Let it Bleed“, „Sticky Fingers“ i legendarni „Exile On a Main Street“), iako je Mik Džeger govorio da je u taj album „zaista uneo sve što je imao“.

Pored četiri diska u boks-setu predviđenom za jesen najavljena je i „ekskluzivna knjiga na 100 strana sa velikim brojem fotografija i esejima Ijana Mekena, Nika Kenta i Deril Izlija, kao i reprodukcije tri plalata sa turneje 1973. godine“.

Da su Rolingstonsi i dalje u vrhunskoj formi pokazalo se i krajem aprila, kada su objavili novu pesmu, „Living in a Ghost Town“, posvećenu pandemijskoj krizi, a ona je samo četiri dana kasnije zauzela prvo mesto po slušanosti na platformi Ajtjuns (iTunes) u 20 zemalja. Ta pesma je, kako je tada izjavio Mik Džeger, nastala za samo 10 minuta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare