Dead Kennedys
Dead Kennedys Foto: David Wala / Avalon / Profimedia

Američki bubnjar Daren Henli, poznatiji po umetničkom imenu D H Peligro, umro je u Los Anđelesu u 63. godini.

Peligro je bio najpoznatiji kao bubnjar benda Dead Kennedys, a jedno vreme svirao je bubnjeve i sa sastavom Red Hot čili pepers.

Muzičar je umro od povreda zadobijenih prilikom „iznenadnog pada“ u svom domu preksinoć, saopštila je losanđelska policija.

Bend Dead Kennedys, s kojima je Peligro snimio 12 albuma, oglasio se s tužnom vešću na svom Instagram profilu, zamolivši sve da „poštuju privatnost porodice u ovom teškom trenutku i zahvalivši se na rečima utehe“, uz poruku da će tačan datum oproštaja od muzičara biti saopšten naknadno.

Daren Henli rođen je 1969. godine u Misuriju, a sastavu u kojem je proveo veći deo karijere, pridružio se 1981. godine. Kada se bend prvi put raspao 1986. Peligro je započeo solo karijeru, a dve godine kasnije počeo je da svira sa Red hot čili pepersima. Na mestu bubnjara u bendu zamenio je Džeka Ajronsa.

Sa prvim bendom ponovo je počeo da svira 2001. godine, a prethodno je osnovao sastav koji je nazvao Peligro, i snimio tri albuma. Svirao je i s bendovima Hellations, Jungle Studs, Nailbomb, Feederz, Lock-Up, The Two Free Stooges i SSI.

Pre dve godine sarađivao je s američkim muzičarem Mobijem na pesmi „Power is taken“.

Pre smrti radio je na naučno-fantstičnoj komediji „Free LSD“, koja je trebalo da bude prikazana 2023. godine.

Bonus video: Glas, dirka, bas

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare