Komad „Rolerkoster“ Jelena Kajgo u režiji Milice Kralj premijerno je izveden večeras na Velikoj sceni Mira Trailović u Ateljeu 212.

Ova duhovito napisana priča koja boli, slika je savremenog sveta a dešifruje se kroz sukob dve generacije koje pokušavaju da ga razumeju i da se u njemu snađu. Iz pera Kajgo, otuđenje i usamljenost, kao dijagnoza vremena u kojem živimo, otkrivaju na koje kompromise pristajemo i gde su njegove granice.

„Glavna junakinja, koja se bliži sedamdesetoj godini, prošla je dosta toga u životu, doživela je jedno parče bezbrižnog života u mladosti, a onda kao da je sela na rolerkoster koji joj je izmakao tlo pod nogama i baca je u raznim pravcima. Ona sada razmišlja o budućnosti ćerke i unuke i na to sve razumljivo gleda sa velikom zebnjom. Njena ćerka je u braku sa Englezom, oni žive u Londonu, i tu se pokreće i pitanje emigracije i mešovitih brakova“, rekla je između ostalog u intervjuu za Nova.rs Jelena Kajgo o svom delu.

Sjajan glumački ansambl predvodila je Dara Džokić, a uloge su poverene i Кatarini Marković, Milici Miihajlović, Jeleni Petrović, Vladislavu Mihailoviću, Petru Mihailoviću, Teodoru Vinčiću i Simoni Beljac.

Premijeri su prisustvovale brojne javne ličnosti, među kojima je bio i glumac Voja Brajović.

Voja Brajović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predstavu je podržao i umetnički direktor Bitef festivala, Ivan Medenica.

Ivan Medenica Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Ovaj komad u režiji Milice Kralj došla je da pogleda i glumica Gorica Popović.

Gorica Popović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

I njena koleginica Isidora Minić bila je večeras u Ateljeu 212.

Isidora Minić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Premijeru je podržao i novinar Srđan Škoro.

Srđan Škoro Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Bonus video: „Balkan bodello“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare