Plakat predstave "Pučina", autor plakata: MIRKO ILIĆ CORP.

Iz prventivnih razloga, zbog trenutno nepovoljne epidemiološke situacije, iz tehničkih razloga... otkazujemo sledeće predstave... Ovako su danas osvanule vesti na skoro svim sajtovima beogradskih pozorišta.

Činjenica je da je sve veći broj zaraženih i umrlih od koronavirusa u Srbiji, ali isto tako je nesporno da je masovnom otkazivanju predstava doprinela i odluka Vlade da se u pozorištima sve aktivnosti završe do 21 sat zbog čega je došlo do pomeranja satnice. Zbog toga predstave počinju od 18 do najkasnije 19 časova što je izazvalo negodovanje kod dela javnosti, ali i pojedinih glumaca. Da li gledaoci otkazuju kupljene karte zato što im nov termin ne odgovara ili zbog većeg broja zaraženih u pozorištima ili pak umetnici odbijaju da igraju u ovim sve težim uslovima, bilo kako bilo, u prestonici je večeras na repertoaru samo jedna predstava.

Reč je o pretpremijeri komada “Jugojugoslavija” po tekstu i u režiji Bona Parka koja je zakazana za 19 časova u Beogradskom dramskom pozorištu. Za sutradan je planirana premijera a 22. novembra prva repriza ove predstave.

A evo i koje su sve predstave otkazane.

Nacionalni teatar je otkazao za večeras Svečani koncert baleta Narodnog pozorišta, ali i predstavu “Vasa Železnova” za 21. i 22. novembra u kojoj igra Petar Božović. On je za naš portal rekao da ne želi da igra u ovim uslovima.
Do kraja meseca, za sada, publika neće moći da gleda ni komade “Ženski orkestar” i “Ožalošćenu porodicu” koji su bili na repertoaru 26. i 28. novembra.

Večeras je na sceni Atelje 212 trebalo da bude komad “Ovaj će biti drugačiji”, a otkazane su i predstave koje su planirane za naredna tri dana “Slavna Florens”, “Urnebesna tragedija” i “Egzibicionista”. Prva sledeća je na repertoaru “Jedan Pikaso” 26. novembra a početak izvođenja je pomeren na 18.30.

I Jugoslovensko dramsko pozorište bilo je prinuđeno da za večeras otkaže predstavu “ Lorencačo”, ali i premijeru Nušićeve “Pučine” u režiji Egona Savina koja se s nestrpljenjem iščekivala 21. i 22. novembra.

Predstava Lorencačo, Foto:Nenad Petrović

Ni gostovanje njihove predstave “Zašto je poludeo gospiodn R” na Desire festivalu u Subotici 25. novembra neće se dogoditi.

Sa repertoara do kraja ovog meseca skinute su i predstave “Putujuće pozorište Šopalović” 28. i 29. novembra, kao i “Vrat od stakla” koji je trebalo da se igra 30. novembra.

Zvezdara teatar je predstave pomerio za 18.30 ali istovremeno je publiku obavestio o izmenama na repertoaru. Za večeras i sutra je otkazan komad “Hipnoza jedne ljubavi”. Ranije je najavljeno da se 22. novembra neće igrati predstava “Arazmas” a otkazana je i “Korešpodencija” 28. novembra.

Pozorište na Terazijama večeras i sutra ipak neće izvesti mjuzikl “S druge strane jastuka” i nadaju se da će on biti na sceni 27, 28, i 29. novembra.

U Madlenianumu je za večeras otkazana “Vesela udovica”, kao i drame “Frida Kalo” i “Žanka”, 23. i 26. novembra.

Pozorište Boško Buha nije otkazalo nijednu predstavu jer na Večernjoj sceni do kraja meseca na repertoaru ima zakazanu samo “Krčmaricu Mirandolinu” 23. novembra čiji je početak pomeren na 19 časova.

Teatar Vuk početak predstave je pomerio na 18h, ali za večeras je bio prinuđen da otkaže izvođenje komada “Strah od leptira”.

Istu sudbinu deli i Bitef teatar, koji je za večeras i sutra otkazao komad “Izgubljeni pejzaži”. On će biti prvi na repertoaru 26. novembra sa početkom u 19 časova.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar