Foto: Promo/Laguna, N1

Otac Nenad Ilić, poznat i po svojim blogovima, prvi put se predstavlja kao pisac naučne fantastike romanom "I-SKY", saopštila je izdavačka kuća Laguna.

Njegov roman je futuristička je priča u najboljem duhu „Matriksa“.

“Napisao sam knjigu kakvu volim da čitam. Zanimljiva priča, ali koja nudi i teme za razmišljanje. I tako je nastala knjiga – futuristički ljubavni roman sa elementima trilera i erotike, ali koja se bavi i važnim duhovnim temama. Nadam se da će i čitaocima biti zanimljivo ono što sam otkrio čeprkajući po budućnosti“, rekao je Ilić.

Glavni junak je Din, amsterdamski stručnjak za marketing, poreklom Srbin, izolovan od realnosti fizičkog sveta, dobija od korporacije u kojoj radi I-SKY zadatak da napravi kampanju za umirenje široke publike zbog širenja epidemije gašenja JA-oblaka. Uznemireni Din, do tada udobno uljuljkan u svoju izolaciju, na jednom od retkih poslovnih sastanaka uživo, upoznaje Saru, mladu ženu koja ga privlači. Kako bi joj se približio, Din s mukom savlađuje prepreke sopstvene neurotičnosti. Ispostavlja se da Sara spada u radikalne protivnike JA-Neba…

„Kad je počela korona, i meni se kao i mnogima učinilo da sam se zatekao u Sci-Fi filmu. Ubrzo je postalo jasnije da se u celoj toj situaciji proglašene pandemije ubrzavaju procesi koji su postojali i ranije. Pošto trenutno živim u Holandiji koja je tehnološki i socijalno bliže od Srbije skiciranoj budućnosti sveta, nisam mogao da odolim da ne zavirim i malo dalje u budućnost. ’I-SKY’ je roman o potrazi za ljubavlju i besmrtnošću. Nekada su te dve potrage bile čvršće povezane, a sada se pokušava sa njihovim razdvajanjem. Tehnika i nauka pokušavaju i jednu i drugu da obuhvate. Naravno da tako dolazi do problema”, objasnio je autor.

Bonus video: Luna park – Dejan Stanković Tiago

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar