Orlando, Narodno pozorište Beograd, Foto:Screenshot/Narodno pozoriste

Predstava "Orlando" po romanu Virdžinije Vulf spremna je za premijeru, najavili su iz nacionalnog teatra.

„Predstava je izvedena za Umetnički savet Narodnog pozorišta, a premijera će se održati kada se za to steknu epidemiološki uslovi“, navodi se u saopštenju.

Dramatizaciju potpisuje Tanje Šljivar, završni monolog je napisao Goran Ferčec, a komad je režirao Bojan Ðorđev. Orlanda tumače mladi glumci Iva Milanović i Dragan Sekulić.

Orlanda tumače Iva Milanović, studentkinja glume FDU u klasi profesora Srđana Karanovića, i Dragan Sekulić, koji je diplomirao glumu na FDU u klasi Biljane Mašić.

U ansamblu su i Aleksandra Nikolić, Vanja Ejdus, Kalina Kovačević, Nikola Vujović, Zoran Ćosić, Pavle Jerinić, Miloš Đorđević, Sena Đorović.

Kao je navedeno, ovo je prva postavka ovog poznatog dela o identitetu i društvu, ljudskim sličnostima i različitostima u Narodnom pozorištu.

„Rad na predstavi „Orlando“ je započet 6. juna 2020. godine, i trajao je i u jeku epidemije koronavirusa uz poštovanje propisanih epidemioloških mera“, navode u Narodnom pozorištu.

“Orlando” se smatra jednim od najzanimljivijih dela Virdžinije Vulf, koje je pomerilo granice i književnosti i društva. Njen junak živi u telu muškarca a potom i telu žene čak četiri veka, od elizabetanske ere do 1928. kada je roman objavljen. Ali priča o Orlandu je vanvremenska, njena vrednost i aktuelnost su neprolazne.

Reditelj Bojan Ðorđev je svoju koncepciju bazirao na ideji da postoji izvođenje kada naslovnu ulogu Orlanda igra glumica, i kada ga igra glumac.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar