Kolarac Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Obeležavanje 142 godine postojanja Zadužbine Ilije M. Kolarca, planirano za sutra, 22. novembra, odloženo je zbog nepovoljne epidemiološke situacije, saopštili su iz ove ustanove kulture.

Uručenje plaketa Odbora za izuzetan doprinos programskoj delatnosti i Godišnje nagrade Galerije za najbolju samostalnu izložbu u sezoni 2019/20. biće organizovano kada epidemiološki uslovi to dozvole, dodaje se u saopštenju Kolarčeve zadužbine.

Dobitnici plaketa su dr Veljko Brborić, redovni profesor Filološkog fakulteta u Beogradu na Katedri za srpski jezik sa južnoslovenskim književnostima, mr Ljubiša Jovanović, redovni profesor Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu na Katedri za duvačke instrumente, uža umetnička oblast flauta, dok je mr Jelena Ilić dobitnica Godišnje nagrade Galerije za najbolju samostalnu izložbu u sezoni 2019/2020.

Povodom značajne godišnjice Kolarčeve zadužbine, u nedelju u 11 časova trebalo je da bude održan i solistički koncert „Najuspešniji mladi muzičar u 2019. godini“, u saradnji sa Udruženjem muzičkih umetnika Srbije.  Na koncertu je trebalo da nastupe Jovana Stošić, violinistkinja, uz klavirsku pratnju Natalije Mladenović. Međutim, i taj nastup je odložen zbog nepovoljne epidemiološke situacije, saopšteno je iz Kolarčeve zadužbine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar