Foto: ©Paramount Pictures / Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Dugoočekivani nastavak kultnog filma "Top gan" sa Tomom Kruzom neće biti premijerno prikazan krajem juna, kako je prvobitno planirano.

Studio „Paramaunt“ objavio je da će premijera filma „Top gan: Maverik“ (Top Gun: Maverick) biti pomerena sa 24. juna na 23. decembar, zbog pandemije koronavirusa.

„Top gan: Maverik“ je nastavak filma „Top gan“, snimljenog 32 godine posle originala.
Tom Kruz ponovo igra Pita „Maverika“ Mičela, jednog od najboljih pilota američke mornarice. Kada mu se, među novom grupom pilota koje treba da obučava, pojavi Bredli Bredšo (Majls Teler), sin pokojnog najboljeg prijatelja Gusa, Maverik biva uvučen u vrtlog najdubljih strahova, neizvesne profesionalne budućnosti i predstojeće misije opasne po život, glasi zvanični sinopsis filma.
Sem Kruza i Telera, igraju i Dženifer Koneli, Džon Ham, Glen Pauel, Ed Haris i Val Kilmer. Reditelj je Džozef Kosinski.

Ovo je poslednji u nizu letnjih blokbastera čija je premijera otkazana. Prvi su „povukli nogu“ producenti filma o Džejmsu Bondu, „Nema vremena za umiranje“.

Studio „Paramaunt“ je objavio i da pomera premijeru horora „Tiho mesto 2“ Džona Krasinskog na 4. septembar.

Počev od 19. marta svi bioskopi u SAD su zatvoreni i niko ne zna sa sigurnošću kada će ponovo biti otvoreni. Neki se nadaju sredinom juna, ali insajderi iz filmskih studija kažu da bi moglo da prođe i više vremena dok se industrija ne vrati u normalu, prenosi „Holivud riporter“.

Izvori iz „Paramaunta“ su rekli za ovaj portal da odluka da se premijera „Top gana 2“ pomeri na katolički Božić omogućuje Kruzu sa se spremi za nastavak snimanja „Nemoguće misije 7“ pre nego što se baci u marketinšku kampanju za „Top gan“. Snimanje „Misije“ je prekinuto samo nekoliko dana nakon što je pala prva klapna u februaru u Veneciji.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram