Saznajemo: O festivalu knjige na Trgu odlučuje Krizni štab

Kultura 20. okt. 202012:36 > 12:42
Podeli:
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Da li će biti festivala "Knjiga na Trgu" planiranog za 24. i 25. oktobar na Trgu republike zavisi od odluke Republičkog kriznog štaba, saznaje Nova.rs.

Organizatorima manifestacije „Knjiga na Trgu“ iz Udruženja profesionalnih izdavača Srbije je, prema našim saznanjima, stigao dopis iz Sekretarijata za kulturu grada Beograda u kojem se od njih traži da se u što kraćem roku obrate republičkom Kriznom štabu za suzbijanje koronavirusa, sa obrazloženjem da su oni u gradskoj instanci učinili šta je bilo do njih i da konačnu reč o dozvoli za održavanje ima pomenuto telo na nivou republike.

Sekretarijat za kulturu prethodno je podržao održavanje „Knjige na Trgu“ i ponudio saradnju oko dela logistike.

„Knjiga na Trgu“ nazvana je manifestacija na otvorenom kojom prevashodno izdavači koji nemaju svoje knjižare žele da „premoste“ vreme između održavanja Sajma knjiga, s ozbirom na to da tradicionalne smotre na Beogradskom sajmu ove jeseni neće biti. „Knjiga na Trgu“ prvobitno je najavljivana za protekli vikend, ali je odložena za 24. i 25. oktobar na molbu izlagača koji su se uplašili loših nepovoljnih vremenskih prilika. U međuvremenu se održavaju „sajmovi umesto sajma“ u knjižarama iz lanca „Lagune“, „Vulkana“ i „Službenog glasnika„, kao i „mini sajmovi“ u knjižarama manjih izdavača i drugim beogradskim knjižarama.

Komentari

Vaš komentar