Dan grada Novog Sada
Foto:Promo/Galerija Matice srpske

Vođenja kroz aktuelnu izložbu "Novosađani biraju", kojom je Galerija Matice Srpske ušla u godinu titule Evropske prestonice kulture, biće priređena sutra, 1. februara od 13 i 17 sati povodom Dana grada Novog Sada. 

Izložba „Novosađani biraju“ je priča Novosađana o njihovom životu, detinjstvu i željama reflektovana kroz odabrana dela iz depoa Galerije Matice srpske. Kroz priču o 41 umetničkom delu na postavci su obuhvaćene impresije Novosađana uz predstavljanje procesa biranja umetničkih dela.

Publiku će kroz izložbu sutra voditi Milica Milošević, koordinatorka projekta.

Od sutra će u Sobi za prepuštanje umetnosti biti izložena i slika sa temom iz Novog zaveta – „Bekstvo u Egipat“, rad nepoznatog slikara iz 19. veka, kao najava izložbe „Migracije u umetnosti“, koja će biti priređena u okviru programskog luka Seobe projekta „Novi Sad 2022 – Evropska prestonica kulture“.

Dan grada Novog Sada
Soba za prepuštanje Foto:Promo/Galerija Matice srpske

S obzirom da je 1. februar Dan grada Novog Sada Galerija Matice srpske svim posetiocima poklanja besplatan ulaz u muzej i mogućnost da, uživajući u novoizabranoj slici, dožive novi prostor Sobe za prepuštanje umetnosti koju je dizajnerski uredila kompanija KARE, saopšteno je iz ove institucije.

Bonus video:

Priča o Mileni Pavlović Barili

Komentari

Svi komentari (0)