Andy Pavlov Foto: Petar Petrovic

Pijanista i kompozitor Andy Pavlov nastupiće u petak, 22. decembra u Domu omladine.

Andy Pavlov, nekome znan kao Andrija Pavlović, deo LP Dua, na solističkom koncertu u velikoj sali DOB-a predstaviće publici žanr nove klavirske muzike kroz svoje autorske kompozicije.

Beogradska publika će moći premijerno da čuje kompozicije s albuma „Me and My Love on the Road to Honduras – The Minutes After Infinity for Piano Solo“ (koji je objavio Universal Music), kao i s izdanja „Children“ koje je u pripremi, a nastalo je ove godine tokom rezidencijalnog boravka u kući čuvenog holandskog kompozitora Simeona Ten Holta u Bergenu u Holandiji.

Specijalni gost na koncertu biće pijanista i kompozitor Pavle Popov, koji je početkom godine objavio album „Cascades“, ujedno i finale autorovog višegodišnjeg projekta „Daydreaming“.

Andy Pavlov Foto: Laslo Antal

Ovaj koncert ujedno predstavlja i platformu „Klavirsko nebo“, koja godinama unazad promoviše novu klavirsku muziku domaćih autora različitog bekgraunda, a nastalo je 2017. godine kao inicijativa Pop Depresije u saradnji s LP Duom i Kišobranom.

Andy Pavlov je alter ego Andrije Pavlovića koji živi na relaciji Beograd-Amsterdam. Završio je studije na Hochschule fur Musik und Theater Rostock u Nemačkoj i doktorirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Poslednjih dvadeset godina Pavlović je aktivan u oblastima avangardne izvođačke i konceptualne umetnosti. Intenzivno je prisutan u stvaranju nove klavirske muzike kao i na rokenrol sceni. Komponuje za film, pozorište i različite oblike vizuelnih umetnosti.

Andy Pavlov Foto: Laslo Antal

Takođe, više od dve decenije Pavlović nastupa s LP Duom širom sveta u najpoznatijim dvoranama poput njujorškog Karnegi hola, vašingtonskog Kenedi centra, ili dvorani Concertgebouw u Amsterdamu.

Bonus video: Muzika nade

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar