Noć muzike, Foto: Printscreen/YouTube/Live Event

Nastupom Simfonijskog orkestra i Duplog okteta Hora RTS i mladih solista, pod dirigentskom upravom maestra Bojana Suđića, sinoć je na stadionu "Tašmajdan" počela manifestacija "Noć muzike", u prisustvu ograničenog broja zdravstvenih radnika.

To je ujedno i prvi veliki koncert održan u Srbiji nakon skoro šest meseci.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, „Noć muzike“ je ove godine zatvorena za posetioce, ali je premijerne večeri na tribinama ipak bilo specijalnih gostiju jer je, uz dozvolu Republičkog kriznog štaba, ograničen broj ulaznica poklonjen zdravstvenim ustanovama u Beogradu.

Poštujući sve preventivne mere, par stotina zdravstvenih radnika uživalo je u koncertu klasične muzike pod vedrim nebom, a u znak zahvalnosti za njihovu požrtvovanost i višemesečnu borbu protiv epidemije koronavirusa.

Organizatori su istakli da su odlukom da manifestacija bude održana peti put za redom, ovog puta bez publike na tribinama, ali sa direktnim prenosima na internetu, pokazali su da nisu odustali od života, kao i da muzika uvek nađe svoj put bilo uživo ili virtuelno.

Ovogodišnja „Noć muzike“ pod sloganom „Simfonija života“ trajaće do nedelje uveče kada nastupa Big bend RTS-a pod vođstvom Dragoslava Fredija Stanisavljevića.

Večeras od 20.30 časova nastupaju „Gudači Sv. Ðorđa“ pod dirigentskom palicom Danijela Gajsa, „Metamorfosis“ sa solistom na violini Sašom Mirkovićem i Beogradski kamerni orkestar sa dirigentom Radetom Pejčićem.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare