Foto: Shutterstock/Promo

Spisak knjiga koje ulaze u širi izbor za Ninovu nagradu za roman godine biće objavljen 7. januara, sedam dana kasnije nego ranijih godina, zbog rekordnog broja pristiglih knjiga na ovogodišnji konkurs i otežanog rada zbog pandemije, saoštila je redakcija nedeljnika NIN, dodajući da će i dalji izbori (uži, najuži i finale) biti pomereni za po nedelju dana.

Na adresu nedeljnika NIN, do zaključenja konkursa 15. decembra, pristiglo je 228 knjiga, od kojih 16 nije ispunilo uslove iz različitih razloga ili su autori sami odustali od daljeg takmičenja, te se na konačnom spisku nalazi 212 romana, saopštili su iz redakcije ovog nedeljnika i dodali da se kompletna lista romana koji ispunjavaju propozicije nalazi se na njihovom sajtu.

Uži izbor će, prema tom rasporedu, biti objavljen u broju od 14. januara, najuži izbor 21. a ime 67. dobitnika najznačajnijeg književnog priznanja biće poznato u ponedeljak 25. januara, oko podneva, odmah nakon sednice žirija, koji i ove godine zaseda u istom sastavu (Teofil Pančić, Marija Nenezić, Branko Кukić, Marjan Čakarević i Ivan Milenković), navode u redakciji NIN-a.

U broju NIN-a od 28. januara biće objavljen intervju sa narednim dobitnikom priznanja, a mesto i vreme uručenja nagrade biće naknadno objavljeni, navode u redakciji nedeljnika i zahvaljuju se svim učesnicima, piscima i izdavačima na saradnji.

Sponzori Ninove nagrade su Sberbank, kao i jedna domaća i dve strane kompanije, koje žele da ostanu anonimne, dodaju u redakciji NIN-a.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar