Nikita Mihalkov Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Ruski glumac i sineasta Nikita Mihalkov "zbog novonastale situacije", ipak, neće doći u Beograd, niti na Fest, niti u Srpsku akademiju nauka i umetnosti.

Dugo je najavljivano da će Nikita Mihalkov biti jedna od zvanica koja će uveličati ovogodišnji, 50. Fest koji traje do nedelje. Organizatori najuglednijeg filmskog festivala planirali su da se Mihalkov pokloni publici ili na otvaranju Festa, a kad se to „izjalovilo“, najavljivali su dolazak ruskog glumca i reditelja na zatvaranje Festa 6. marta u Kombank dvorani.

Takođe, bilo je planirano da slavni ruski umetnik poseti i Srpsku akademiju nauka i umetnosti, s obzirom da je u poslednjem izbornom turnusu u ovoj instituciji izabran za novog, inostranog dopisnog člana. Trebalo je da, u skladu sa tradicijom SANU, održi pristupnu besedu u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti kao novi akademik.

Međutim, „zbog novonastale situacije odlaže se pristupna beseda inostranog člana SANU Nikite Mihalkova“, koja je bila planirana za ponedeljak, 7. marta, navodi se u saopštenju Srpske akademije nauka i umetnosti i precizira da će o „novom terminu javnost blagovremeno biti obaveštena“.

Bonus video:

Otvaranje Festa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar