Energija je fantastična i jedva čekam da izađem na scenu Kolarca, kaže za Nova.rs čuveni srpski violinista Nemanja Radulović, uoči večerašnjeg koncerta sa Beogradskom filharmonijom kojim će biti otvoren 53. Bemus.

Proslavljeni srpski violinista koji već godinama živi u Parizu došao je nedavno u Beograd da se malo odmori, a ne da svira. Ali, nenadano mu je pozvonio telefon kada je čuvena gruzijska pijanistkinja Hajta Bunijatišvili bila prinuđena da otkaže nastup na otvaranju 53. Bemusa zbog zdravstvenih problema.

I Nemanja Radulović je, kako ističe za Nova.rs, u poslednji čas „uskočio“ da spasi otvaranje Beogradskih muzičkih svečanosti.

– Uvek je divno ući u Kolarac i popeti se na scenu. A naročito kada sviram sa muzičarima iz Beogradske filharmonije, zato što smo zajedno studirali. I sa mnogima od njih sarađujem i inače – priča za naš sajt Radulović uoči koncerta koji počinje u 20 časova.

Nemanja Radulović Foto: Marko Đoković

Violinisti je, kako je priznao za naš sajt posle probe sa Beogradskom filharmonijom na Kolarcu, veoma žao što gruzijska koleginica, koju veoma ceni, neće biti na otvaranju Bemusa, ali poručuje da je publiku večeras očekuje izuzetan repertoar:

– Energija je fantastična, pozitivne su misli i jedva čekam koncert. Večeras ću svirati Prokofjeva, njegov Koncert broj dva. Očekujemo svi da će to lepo da prođe. Svi mi, muzičari, orkestar i dirigent, želimo da ovo bude lep početak Bemusa.

Bonus video:
Mehta na Kolarcu

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar