Foto: Marko Djokovic/BEOGRADSKA FILHARMONIJA

Beogradske muzičke svečanosti, 53. po redu svečano će biti otvorene sutra u Kolarčevoj zadužbini koncertom Beogradske filharmonije, pod dirigentskom palicom kanadskog maestra Marka Parizota, dok će specijalni gost večeri biti proslavljeni srpski violinista Nemanja Radulović, saopšteno je iz ove institucije.

Iako je Bemus trebalo da otvori gruzijska pijanistička zvezda Hatja Bunijatišvili, došlo je do iznenadnog obrta, pa će umesto instrumentalistkinje, koja je iz zdravstvenih razloga sprečena da nastupa, ekskluzivni koncert održati naš proslavljeni violinista Nemanja Radulović.

Beogradska filharmonija zajedno sa Nemanjom Radulovićem sutra, 1. novembra na Kolarcu sa početkom od 20 časova izvešće „Koncert Prokofjeva broj 2“, a na programu će biti još dela  Glinke i Rahmanjinova. Ovaj neočekivani nastup, koji je posledica iznenadnog obrta, biće tako uvod za već zakazani nastup Radulovića u koncertnoj sezoni Beogradske filharmonije, koji je planiran za februar naredne godine.

Foto: Marko Djokovic/BEOGRADSKA FILHARMONIJA

„Svi planiramo koncerte mesecima unapred, ali nekada se desi nešto u poslednjem trenutku i ne može da se realizuje na način koji smo osmislilli. Bio sam u Beogradu nekoliko dana i danas je trebalo da letim za Pariz. Radovao sam se zbog nastupa Hatje na otvaranju Bemusa, umetnice koju mnogo volim, zajedno sa divnim kolegama iz Beogradske filharmonije. Međutim, nakon poziva da ostanem i sviram, morao sam da proverim sa porodicom i menadžerom u vezi sledećeg angažmana koji se uklopio bukvalno u dan. Tako da dragi moji, baš se radujem što ćemo se videti na sutrašnjem neplaniranom nastupu gde ću svirati drugi violinski koncert Prokofjeva, ali takođe i u februaru kada ću zajedno sa Beogradskom filharmonijom nastupiti na Kolarcu. Najviše od svega želim da Hatja dođe što pre u Beograd i podeli njenu umetnost sa svima nama“, reči su Nemanje Radulovića uoči koncerta.

Dugonajavljivani nastup Hatje Bunijatišvili biće naknadno objavljen kada se budu stvorili odgovarajući uslovi, saopštili su organizatori Bemusa koji će trajati do 13. novembra.

Bonus video:

Mehta na Kolarcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar