Foto: Promo/Narodno pozorište

Prvakinja Drame Narodnog pozorišta u Beogradu Nela Mihailović nagrađena je za ulogu Danice Čvorović u predstavi "Balkanski špijun" za najbolju glumicu, a njen direktan partner Ljubomir Bandović, koji igra Iliju Čvorovića, za najboljeg glumca na 23. Teatar festu "Petar Kočić" u Banjaluci, saopštili su iz nacionalnog teatra.

Stručni žiri u sastavu Senad Bašić (predsednik), Dejan Projkovski i Olja Đorđević ovu odluku je doneo jednoglasno.

Festival je održanod 4. do 10. jula u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci. Predstava „Balkanski špijun“, po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji i dramaturgiji Tatjane Mandić Rigonat, izvedena je 5. jula u okviru Glavnog festivalskog programa.

Pored Mihalović i Bandovića, u glumačkoj podeli su i Dušanka Stojanović Glid (Đura, Ilijina sestra bliznakinja), Katarina Marković (Sonja Čvorović), Milutin Milošević (Podstanar) i Vanja Milačić (Spikerka).

Predstava „Balkanski špijun“ premijerno je izvedena 1. oktobra 2018. u Narodnom pozorištu u Beogradu, a Nela Mihailović je za ulogu Danice Čvorović ovenčana brojnim priznanjima, od „Raše Plaovića“, preko godišnje nagrade Narodnog pozorišta, „Ćurana“ u Jagodini, Zoranovog brka u Zaječaru, Nagrade „Veljko Maričić“ u Rijeci… sve do bijenalne Nagrade „Ljubinka Bobić“ za sezonu 2019/20. a koje joj je dodelilo Udruženje dramskih umetnika Srbije, o čemu je govorila za naš portal.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar