Nedim Nezirović, foto Vesna Lalić. beograd 9.4.2021 beogradsko dramsko, Beogradskom dramskom pozorištu, predstava "Cement Beograd" u režiji Sebastijana Horvata.

Građanski aktivizam nikada ne treba da se okonča, bili usvojeni zakoni koji su doveli do protesta ili ne, kaže za Nova.rs glumac Nedim Nezirović.

Glumac, koji je sa svojim kolegom Markom Grabežom pre nekoliko dana iskoristio gostovanje u Jutarnjem programu RTS-a da pozove sve građane na proteste, ističe za naš sajt da bez obzira na to što je Skupština Srbije danas izglasala izmene Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, što je bio jedan od zahteva protesta organizovanih prethodne dve subote širom Srbije, građanski aktivizam nikada „ne treba da se ugasi“.

– U zdravoj zemlji građani treba da se pitaju za sve. U zdravom sistemu ne završava se naš aktivizam time što smo izašli na izbore i zaokružili broj na listiću. Naprotiv, aktivizam se nikad ne završava – poručuje mladi glumac.

A Neziroviću aktivizam nikako nije stran. Podseća da je praktično još od prvog razreda srednje škole u Novom Pazaru spoznao šta je aktivizam:

– Bio sam član ogranizacije „UrbanIn“, potom i Kancelarije za mlade, išao na razmenu u Švajcarsku, podržavao inicijativu da deo trga u Novom Pazaru ponese ime po Srđanu Aleksiću…

Svoj istup u Jutarnjem programu RTS-a pre neki dan video je kao svoju dužnost, ali smatra da svako dalje uplitanje „nije u njegovoj nadležnosti“.

– Mi dalje ne treba da preuzimamo štafetu, jer to nije naš posao. Mi smo glumci. U Jutarnjem programu smo rekli to što smo rekli u ime građana, a ne kao glumci. Jer, mi smo ti koji imamo medijski prostor, I iskoristili smo ga zato što „obični ljudi“ nemaju pristup medijima – kaže Nedim Nezirović, i ocenjuje na kraju da su ekološki protesti uspeli zato što su „zahtevi bili jasni!“

Bonus video:

Ekološki protest

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare