Nataša Kovačević, košarkašica
Scena iz filma Skok Foto: Promo

Svečana premijera filma "Skok" o košarkašici Nataši Kovačević, koja je ispisala istoriju postavši prvi profesionalni košarkaški igrač sa sportskom protezom, održače se 7. septembra u Kombank dvorani, saopštili su producenti ovog dokumentarnog ostvarenja.

Na premijeri filma, koji donosi priču o zadivljujućem povratku Nataše Kovačević u život i njenoj misiji da kod drugih ljudi, koje su zadesile slične sudbine probudi borbeni duh i motivaciju, publici će se pokloniti i sama košarkašica, dodaje se u saopštenju.
Film, koji je režirao Ivica Vidanović po scenariju Aleksandra Miletića, dan nakon beogradske premijere naći će se u bioskopima širom Srbije.
Nataša Kovačević, košarkašica
Scena iz filma Foto: Promo
Kada je Nataša, tada jedna od najtalentovanijih mladih sportistkinja, 2013. godine doživela tešku saobraćajnu nesreću u Mađarskoj niko nije mogao da zamisli povratak košarkašice na teren.
No, njena upornost, volja, borbeni duh, ogromna energija dokazali su da je moguće postići „nemoguće“. Nataša Kovačević, uprkos gubitku noge, ostala je uspravna i napravila nezabeležen podvig u analima sporta.
Upravo to što je 11. novembra 2015. godine postala prvi profesionalni košarkaški igrač sa sportskom protezom, njena vedrina, odluka da po svaku cenu krene dalje, neke su od tema koje pokriva dokumentarni film „Skok“, kao omaž Natašinoj nezabeleženoj borbi.
Nataša Kovačević, košarkašica
Foto: Promo
Iako je premijera filma trebalo da bude održana pre više od godinu i po dana, pandemija je odložila plan, no Nataša Kovačević, prema sopstvenom priznanju, i u tome je našla nešto pozitivno:
– Taj period smo iskoristili za nadogradnju i usavršavanje našeg projekta na kojem pažljivo radimo od 2015. godine. Jedva čekam premijeru filma i iskreno verujem da će se cela priča dopasti ljudima i dati im dodatnu motivaciju da prevaziđu neke svoje lične izazove – reči su mlade sportiskinje.
Film „Skok“ sniman je na nekoliko lokacija u Srbiji, Francuskoj, Mađarskoj, Italiji i Nemačkoj, a producenti ovog dokumentarnog ostvarenja su: Aleksandar Miletić, Nevena Savić i Ivica Vidanović, a sa mnogim članovima ekipe Nataša Kovačević se sprijateljila.
Nataša Kovačević, košarkašica
Scena iz dokumentarca Foto: Promo
– Glavna tema filma jeste prijateljstvo, a moram da priznam da sam tokom rada na ovom projektu upoznala puno fantastičnih ljudi. Neki su postali deo moje porodice i veoma sam im zahvalna na trudu koji su uložili u ovu našu malu avanturu. Verujem da će publika to prepoznati, a ukoliko bih morala da biram jednu reč koja opisuje rad na filmu definitivno je to – prijateljstvo.
I Fondacija „Nataša Kovačević“ će na dan premijere 7. septembra pokrenuti humanitarni projekat „Da sva deca skaču“, sa ciljem da se deci do 15 godina sa sudbinom sličnom Natašinoj, obezbede aktivne proteze koje bi im pružile priliku za normalan život, a akcija će biti započeta na košarkaškom terenu.