Foto:Promo

Premijerno javno čitanje drame "Hype" Ivone Riger i Nemanje Novkovića zakazano je za 3. mart u Narodnom pozorištu, od 19 sati na Sceni "Raša Plaović", a ulaz je slobodan, saopšteno je iz nacionalnog teatra.

U podeli su Slobodan Beštić (Otac), Danijela Ugrenović (Majka), Hadži Nenad Maričić (Alfa), Vanja Ejdus (Sara), Bojan Кrivokapić (Nikon a.k.a. Nitkoff), Bojana Đurašković (Stela a.k.a. Senka 1) i Zorana Bećić (Luna a.k.a. Senka 2).

Кomad „Hype“ obrađuje svet digitalne i artificijelne stvarnosti, koji u budućnosti održavaju i kontrolišu elitističke porodice skrivene duboko u utrobi zemlje. „Osuđeni na zajednički život, oni perpetuiraju kulturu nasilja koja melje sve civilizacijske tekovine, i reciklira ih u novu stvarnost umreženu kroz sveprisutno oko kamere. Sukob generacija u kome strada ženska drugost, manifestuje se kao eksplozija različitih jezičkih registara, koji od poetskog, preko akademskog, kolokvijalnog, propagandnog, pa sve do korporacijskog i jezika informacionih tehnologija, zidaju kulise porodične brutalnosti“, navodi se u opisu komada.

Ivona Riger diplomirala je pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a magistrirala izvođačke umetnosti u Hamburgu. Osim pozorišta i radija, bavi se i savremenim plesom i performansom.

Nemanja Novković magistrirao je nemački jezik i književnost na Slobodnom univerzitetu u Berlinu, pored pozorišnih komada piše i poeziju i prozu, a kolumnista je nekoliko švajcarskih časopisa.

Drama „Hype“ drugi je njihov koautorski tekst.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar