Slobodan Nešović Loka, vlasnik kuće Mascom Foto: Ivan Dinić/Nova.rs

Konkurs za muzičke talente koji su raspisali "Mascom" i "Tin Drum Music" biće nastavljen, pod nazivom promenjenim u "Tvoja pesma", saopšteno je iz ove dve kompanije nakon što im je Privredni sud u Beogradu, na zahtev Zadužbine Milana Mladenovića, privremenom merom zabranio da koriste znak EKV.

Privredni sud je na zahtev Zadužbine Milana Mladenovića doneo privremenu meru prema kojoj kompanije „Mascom“ i „Tin Drum Music“ ne mogu svoj konkurs da nazivaju „EKV: Tvoja pesma“, niti da koriste ime grupe EKV na poslovnoj dokumentaciji, internet stranicama ili reklamama, saopšteno je juče iz Zadužbine Milana Mladenovića, odakle su pokrenuli postupak da se ove dve kompanije spreče da koriste znak EKV, s obzirom na to da ga je Zadužbina registrovala kao žig.

„Poštujući privremenu meru suda, kompanije su promenile sam naziv konkusa, koji će se nastaviti pod istim uslovima, kako bi se svim umetnicima omogućilo da iskažu svoje muzičko umeće i javnosti predstave svoju autorsku numeru“, navode u „Mascomu“ i „Tin Drum Musicu“.

U ovim kompanijama ističu da će nastaviti sa održavanjem konkursa „Tvoja pesma“, raspisanog „isključivo kao znak podrške muzičarima“.

„Tačno je da je Privredni sud odredio privremenu meru kojim se zabranjuje kompanijama da u okviru svog konkursa ‘EKV: Tvoja pesma’ koriste odrednicu ‘EKV’. Međutim, važno je napomenuti da se odluka odnosi na konkurse, takmičenja i kulturne manifestacije i da se, nasuprot tvrdnji iz saopštenja Zadužbine Milana Mladenovića, ni na koji način ne odnosi na generalno korišćenje ove oznake na poslovnoj dokumentaciji, internet sajtu ili reklamama. Istovremeno, zahtev da se kompanijama zabrani korišćenje oznake ‘Ekatarina Velika’ je odbijen, što pomenuta Zadužbina očigledno svesno krije od javnosti, pokušavajući da manipuliše činjenicama“, navodi se u saopštenju „Mascoma“ i „Tin Drum Music“, dodajući da „ostaju pri stavu da korišćenjem oznake ‘EKV’, u okviru konkursa koji ima čist društveno korisni karakter, nije došlo do povrede bilo čijeg prava, te će svoju argumentaciju dodatno izneti i detaljno obrazložiti u postupku po žalbi koji sledi“.

„Do konačne odluke, konkurs će se svakako nastaviti pod nazivom ‘Tvoja pesma’, a prijave je moguće slati do 15. novembra. Svi zainteresovani muzički talenti mogu se prijaviti jednostavnim popunjavanjem formulara, a pobedniku konkursa kompanije ‘Mascom’ i ‘Tin Drum Music’ obezbediće snimanje kompletnog albuma u profesionalnom studiju, u kojem će pored glavnog pobednika, još četiri kandidata moći da snime izabranu pesmu“, navodi se u saopštenju dve kompanije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare