Nada Blam Foto:Radule Perisic/ATAImages

Nada Blam proglašena je za najboljeg glumca druge festivalske večeri Filmskih susreta u Nišu i to zahvaljujući ulozi baka Rade u filmu "Vučje bobice“.

Naša poznata glumica istakla je danas da je pomenuti film, koji je premijeru imao upravo u Nišu, delo za celu porodicu i da mogu da ga gledaju svi.

„Kada gledam televiziju strepim da li će na ekranu biti oznak za starije od 12 ili starije od 14 godina. Ovaj film je od rođenja pa sve do 70-te, 80-te ili 90-te godine“, rekla je Blam na konferenciji za medije.

Tode Nikoletić, prema čijoj knjizi i scenariju je snimljen film, je kazao da je suština filma sažeta u izjavi Nade Blam na premijeri filma. Ona je kazala: „Oteta su nam deca“.

„To je i možda najveća poruka ovog filma, upravo iz razloga što je našoj deci danas ponuđeno svakakvo zlo. Oteta su nam deca od porodica koja se raspdaju, u društvu u kojem i sami vidite šta nam se nudi kao stil života. Dete je potencijal, ono je obećana nada, koliko ulažemo u njih toliko će nam se i vratiti“, istakao je Nikoletić.

On je kazao da film „Vučje bobice“ ima za cilj da skrene pažnju društva i upozori ga da se posveti porodici.

Duško Radović koji u filmu igra deda Vučka je rekao da je film snimljen u porodici u selu Mratišić kod Mionice, jednoj od retkih, jakih uspešnih seoskih porodica.

„Srbija je maltene zemlja pustih sela. Mi smo snimali u izuzetnom domaćinstvu. Oni su svojim radom od zore do mraka stvorili imovinu, samo u mehanizaciji imaju milion evra. Njihova deca su srećna jer je to njihovo i osećaju da je to ono što im daje snagu i veru u život“, izjavio je Radović.

Najavljeno je da će se, film „Vučje bobice“ osim u bioskopima emitovati i u školama.

Konferenciji za medije u pres centru Filmskih susreta prisustvovala je brojna glumačka ekipa, a kako je rečeno, u pomenutom filmu glumi čak 50 osnovaca.

Treće festivalske večeri publika na Letnjoj pozornici u Nišu moći će da pogleda filmove „Bilo jednom u Srbiji“, režisera Petra Ristovskog i „Nebesa“, režisera Srđana Dragojevića.

Bonus video: Filmski susreti u Nišu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare