Foto: Anja Kovačević

Studenti treće godine Filmske i televizijske produkcije na Fakultetu dramskih umetnosti snimili su pilot epizodu sitkoma "Mora Bora", koji će premijerno biti prikazan 26. juna.

Mladi bračni par se na početku svog zajedničkog života suočava sa „ogromnim“ egzistencijalnim problemom – nedostatkom novca za letovanje, zaplet je sitkoma „Mora Bora“. Uz obilje smešnih zapleta i likova, mladi par je na putu ostvarenja cilja. Ispred kamera su se našle mlade glumačke zvezde Staša Nikolić i Marko Vasiljević i velika imena srpskog glumišta – Nela Mihailović, Milica Zarić, Mima Karadžić i Nenad Okanović.

Sa snimanja sitkoma Foto: Anja Kovačević

Sitkom je najzahtevnija televizijska vežba koja se već godinama realizuje na FDU, uz učešće svih studenata filmskog i televizijskog smera kao i studenata glume, a realizuje se u saradnji Fakulteta dramskih umetnosti i RTS-a.

Studenti sa klase filmske i TV produkcije: Tamara Remenski, Anastasija Nešković, Jovana Čučuković, Ana Ristić, Tijana Savić, Jana Miljković, Anja Kovačević, Sara Kamarit i Marko Nikolić radili su pod mentorstvom profesora Gorana Pekovića i stručne saradnice Martine Krivokapić.

Snimanje na FDU Foto: Anja Kovačević

Razvoj scenarija za sitkom rađen je inače u okviru fakultetske nastave u petom semestru. Svaki student je bio uključen u čitav proces rada, od ideje do realizacije. Profesor je studente uvodio u tajne „pripovedanja“ kroz nekonvencionalne nastavne metode podstičući njihovu kreativnost pričanjem viceva, pisanjem pesama, kratkih priča i dijaloga do toga da se osvrnu na sebe i na svoje autentične životne teme, koje su potom integrisali u ideju za sitkom.

Spoznavši kapacitete i interesovanja studenata, dodelio je svakom ponaosob određeno zaduženje u procesu produkcije. Postavio je visoke standarde tako da su svi pripremljeni da jednog dana u profesionalnoj televizijskoj produkciji zauzmu pozicije kreativnih producenata, odnosno, šouranera.

Sitkom „Mora Bora“ biće premijerno prikazan 26. juna na 16. Producentskom danu, međunarodnoj manifestaciji posvećenoj studentskim radovima koja se tradicionalno održava svake godine na Fakultetu dramskih umetnosti.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar