Foto:EPA-EFE/Nigel Roddis

Velika godišnjica, šest decenija od nastanka kultnog benda Rolingstons biće obeležena i sa četiri nova dokumentarca iz kuhinje BBC-ja, koji će doneti priču o sastavu iz perspektive svakog od članova Stonsa.

Slavni britanski bend održao je svoj prvi nastup 12. jula 1962. godine u londonskom klubu Marki džez, što se uzima kao datum nastanka Rolingstonsa.

Nova, četvorodelna dokumentarna serija, nazvana „My Life As A Rolling Stone“ (Moj život kao kotrljajući kamen), doneće priču o bendu od osnivača Stonsa, prenosi BBC.

Svaka od epizoda trajaće po sat vremena, i u svakoj od njih centralne ličnosti biće Mik Džeger, Kit Ričards i Roni Vud. S obzirom da je Čarli Vots preminuo prošlog leta, jedna od epizoda biće posvećena bubnjaru Stonsa, a u njoj će publika moći da vidi arhivske razgovore sa muzičarom.

Podsetimo, nakon smrti Čarlija Votsa prošlog avgusta u 81. godini, Stonsi su, ipak, nastavili da sviraju bez originalnog bubnjara. Votsa je zamenio Stiv Džordan.

Rolingstonsi će i sami obeležiti značajnu godišnjicu benda turnejom po Evropi i Velikoj Britaniji tokom juna i jula.

Osim dokumentarne serije „My Life As A Rolling Stone“, BBC-jev Radio 2 sprema dokumentarac „Rolling With The Stones“, u kojem će publika čuti retke, arhivske intervjue sa članovima benda kao i audio snimke značajnih nastupa.

Bonus video: Buntovnik Kit Ričards

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar