Charlie Watts Čarli Vots bubnjar preminuo umro Rolling Stones
Čarli Vots Foto: EPA/URSULA DUEREN

Bubnjar Rolingstonsa Čarli Vots preminuo je u 80. godini, potvrdio je njegov publicista.

„Sa ogromnom tugom objavljujemo smrt našeg voljenog Čarlija Votsa“, navodi se u saopštenju, prenosi BBC.

„Preminuo je mirno u londonskoj bolnici ranije danas okružen svojom porodicom“, dodaje se.

Charlie Watts Čarli Vots bubnjar preminuo umro Rolling Stones
Foto: EPA-EFE/ENNIO LEANZA

U saopštenju se naglašava i da je Čarli bio „dragi muž, otac i deda“ i „jedan od najvećih bubnjara svoje generacije“.

„Ljubazno tražimo da se u ovom teškom trenutku poštuje privatnost njegove porodice, članova benda i bliskih prijatelja“, dodaje se.

Podsetimo, bubnjar popularnog rok – benda „The Rolling Stones“ Čarli Vots, hitno je operisan 5. avgusta ove godine, pa je zbog toga morao da se povuče sa turneje u SAD.

Kako navodi BBC Vots je 2004. godine lečen od raka grla.

Bio je član Rolingstonsa od januara 1963. godine, kada se pridružio Miku Džegeru, Kitu Ričardsu i Brajanu Džonsu u njihovoj novopečenoj grupi.

„Da nema Čarlija Votsa, ne bi bilo ni Rolingstonsa“, rekao je gitarista Kit Ričards svojevremeno o svom kolegi iz benda.

Čarli Vots je počeo kao džezer. Pre nego što je Ričardsa, Džegera i Brajana sreo u nekom od londonskih klubova gde je svirao, radio je paralelno i kao grafički dizajner za jednu marketinšku agenciju i taj njegov dar može se videti i na ranim pločama Stonsa, poput omota za „Between the Buttons“ (1967).

Već je svirao u Stonsima kada je objavio i strip o legendarnom džez saksofonisti Čarliju Parkeru. U pauzama rada sa „kamenjem“ odlazio je i na turneje sa big bendovima i drugim džez sastavima, a krajem sedamdesetih nakratko se, zajedno sa Kornerom, priključio i grupi Ijana Stjuarta Rocket 88, orijentisanoj na bugi-vugi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare