Miša Blam Mihailo Blam
Miša Blam Foto: Medija Centar Beograd

U Nišu je danas svečano otkrivena tabla sa imenom jednog od najistaknutijih domaćih džez muzičara Miše Blama, kome je prethodno zvanično “dodeljena” ulica u tom gradu.

PROČITAJTE JOŠ

Inicijativu da Miša Blam- džez muzičar, kontrabasista, kompozitor, džez publicista, aranžer i muzički pedagog koji je preminuo u junu 2014. u 67. godini, dobije ulicu u Nišu pokrenuo je Nišvil džez festival pre više od pet godina.

Tabla je otkrivena u prisustvu Mišine sestre Nade Blam i njegovih prijatelja.

„Presrećna sam da mogu da stanem ispod ove table i ponosna jer on nije bio samo muzičar, bio je moj brat. Ono što me posebno raduje je što je Niš prvi koji mu je dodelio ulicu, a potom je dobio ulice i u Beogradu i Mladenovcu“, rekla je Nada Blam.

Ona je podsetila na “posebnu vezu” ovog muzičara sa Nišvilom, u čijem kreiranju je posvećeno učestvovao.

„Miša je voleo Niš, rado je dolazio u Niš i mislim da je Niš prvi grad koji je, zahvaljujući (direktoru Nišvila) Ivanu Blagojeviću, nekako obesmrtio Mišu“, rekla je Nada.

Foto: Goran Srdanov

Ime poznatog džez muzičara sada nosi nekadašnja Skopljanska ulica, u centru grada, a Skupština grada Niša donela je takvu odluku u januaru prošle godine.

U Gradskoj kući u Nišu danas je uručena nagrada Nišvila za životno delo Jovi Radovanoviću, koji ju je primio u svoje i u ime Sedmorice mladih.

„Nagrada je na neki način potvrda da si u onome što radiš na dobrom putu, ali ona je i obaveza da morate sutra da budete još bolji i kvalitetniji. Što se tiče mene i mojih drugara iz Sedmorice mladih, siguran sam da smo bili na dobrom putu, ali što se tiče obaveze ostaje nam jedino da što duže uživamo u ovoj nagradi“, rekao je Radovanović, kome je nagradu uručila gradonačelnica Dragana Sotirovski.

 

Bonus video: 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar