Milena Radulović nagrada Osvajanje slobode
Milena Radulović Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Nagradu „Osvajanje slobode“ koju je 21. put tradicionalno dodelila Fondacija “Maja Maršićević Tasić“ dobila je glumica Milena Radulović, saopšteno je iz ove fondacije.

„Meni ova nagrada mnogo znači, i dolazi od pravih žena, koje poštujem i čije stvaralaštvo volim, u pravo vreme. Zahvalna sam i počastvovana“, rekla je povodom dobijene nagrade laureatkinja Milena Radulović, navodi se u saopštenju, a prenosi N1.

Ovogodišnji žiri činile su sve dosadašnje dobitnice nagrade: Pravnica i redovna prefesorka na Pravnom fakultetu Univerziteta Union Vesna Rakić Vodinelić, Marija Lukić, osnivačica „Fondacije Marija Lukić“, novinarka Tamara Skrozza, novinarka i urednica Danica Vučenić, profesorka Ekonomskog fakulteta Danica Popović, novinarka i autorka emisije „Insajder“ Brankica Stanković, istoričarka i vanredna profesorka na odeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta Dubravka Stojanović, direktorka nevladine organizacije URBAN-IN Aida Ćorović, profesorka u penziji Univerziteta u Beogradu Srbijanka Turajlić, glumica Mirjana Karanović, direktorka i glavna i odgovorna urednica PG Mreža Lila Radonjić, direktorka programa Građanski pakt za jugoistočnu Evropu Hedvig Morvai-Horváth, Ružica Đinđić, dramaturškinja Biljana Srbljanović, fotografkinja Goranka Matić, novinarka Olja Bećković kao i urednice sajta „Peščanik“ Svetlana Lukić i Svetlana Vuković Mesarović.

Nagradu „Osvajanje slobode“ dobile i osnivačica i direktorka Centra za kultrnu dekontaminaciju Borka Pavićević i predsednica Saveta Vlade Srbije za korupciju Verica Barać.

Milena Radulović nagrada Osvajanje slobode
Milena Radulović Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Nagrada „Osvajanje slobode“ dodeljuje se svake godine 24. septembra – na dan izborne pobede nad Miloševićem 2000. godine. Fondacija „Maja Maršićević Tasić“ osnovana je 2001. godine sa idejom da očuva uspomenu na roformsku novinarku i političarku koja je osvajala slobodu i da promoviše napore svih žena koje to čine i danas.

Bonus video: Premijera filma „Toma“, glamur na crvenom tepihu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar