Mile Kekin Foto: Boris Greiner

Poznati hrvatski muzičar i bivši frontmen Hladnog piva, Mile Kekin ponovo nastupa u Zemunu. Mileta i njegovu ekipu slušaćemo 21. jula od 20 časova u bašti kluba Fest, kaže se u saopštenju organizatora.

Mile Kekin nedavno je predstavio svoj novi solo album „Nježno đonom“, koji sadrži 12 novih pesama koje odaju utisak mešavine rock, punk i pop zvuka.

Mile Kekin i Band Valerio Baranović Foto:INPULSIVE promo

Dugoočekivan i najavljivan album zamišljen je kao skup pesama uz koje čovek može da zapeva, zapleše, nasmeje se ali i da se zamisli nad samim sobom. Nastao u periodu od 2020. do 2023. godine koje su ceo svet obeležile pandemijom, skoro dvogodišnjom sviračkom pauzom, pa i potresima, privatnim, poslovnim i bukvalnim, Mile album opisuje kao poletnijiji, optimističniji i vrckaviji od vremena u kojem je nastao. Baš u inat svemu tome, sve pesme pršte životnom energijom i humorom.

Novi album Mile je najpre najavio pesmom „Mala“ za koju je objavljena i istoimena slikovnica koju je naslikao Tomislav Torjanac. Nakon toga usledio je „Ratnik svjetla“, pa paralelno s albumom i lyric video za „Guvernal“ a nedavno je sa albuma izdvojen i singl „Zubić vila“, koja, iako razdragana i aranžmanski razigrana, sa sobom nosi snažnu društvenu poruku. „Najzabavnija je to apokaliptična pesma ikad napisana, a mogli bismo je opisati kao lekovito blesavu kompoziciju o vremenu u kojem je moguće da se Donald Trump i Forrest Gump nađu u istoj strofi sa Zubić vilom, dok ih u stopu prati dragi Bog i vojska online hejtera“.

Ulaznice po ceni od 1. 500 dinara u prodaji su u klubu Fest i online na Gigstix.com.

Bonus video: Novi singl Mileta Kekina Ko je “ratnik svjetla“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar