Miki Manojlović, snimanje filma "Stric Izvor : Promo / Film „Stric“/Foto: Sara B. Moritz

Snimanje debitantskog dugometražnog igranog filma "Stric" autorskog dvojca Andrije Mardešića i Davida Kapca započelo je krajem sedmice za nama, u Zagrebu, piše portal Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC).

Kako prenosi FCS, nekonvencionalni hibrid trilera i drame s elementima apsurdnog humora prvi je dugometražni film koji nastaje u produkciji kuće Eclectica. Naslovnu ulogu tumači Predrag Miki Manojlović, a uz njega u filmu glume Goran Bogdan, Ivana Roščić i Roko Sikavica.

Radnja Strica odvija se u vreme Božića u Jugoslaviji, krajem osamdesetih. Porodica – majka, otac i sin – srećni dočekuju svog voljenog strica koji se vraća kući za praznike iz Nemačke. Stric deli poklone, te sledi tradicionalni hrvatski božićni ručak – purica s mlincima i francuskom salatom. Porodičnu idilu prekida iznenadna zvonjava najnovijeg pametnog telefona. Ubrzo postaje jasno da vreme radnje nisu osamdesete, da nije 25. decembar i da se za prepunom prazničnom trpezom, osim hrane, nožem može rezati i napetost.

Goran Bogdan u filmu „Stric“. Izvor : Promo / Film „Stric“/Foto: Sara B. Moritz

Smešten gotovo potpuno na jednoj lokaciji, Stric, kako se najavljuje, vešto manevriše između groteske, terora i crnog humora, prikazujući priču koja se čini kao „božićni film u kojem je nešto pošlo gadno po zlu“.

Film snima srpski direktor fotografije Miloš Jaćimović, koji je zapažen po snimateljskom doprinosu nagrađivanim filmovima Tilva Roš, Varvari i Oaza.

Andrija Mardešić i David Kapac pored režije potpisuju i scenario. Producenti filma su Ivan Kelava i Tomislav Vujić. Film nastaje u produkciji Eclectice, u saradnji sa kućom Sense Production iz Beograda. Koproducent je Milan Stojanović. Film će se snimati do 17. juna u Zagrebu i Zagorju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar