Miki Manojlović
Miki Manojlović. Foto: Nova S

Postoji jedno pravilo da kada nemate nagrade vi ih želite, a kada ih dobijete onda vam više nisu bitne. Međutim, to nije slučaj sa nagradom Dimitrije Mitrinović, rekao je proslavljeni srpski glumac Predrag Miki Manojlović, gostujući jutros u emsiji “Probudi se” na Televiziji Nova S.

Manojlović je uz pesnika Vladimira Kopicla laureat nagrade „Dimitrije Mitrinović“ za 2020. godinu koju dodeljuje Fond za očuvanje lepih umetnosti „Ars longa“. Njemu je to priznanje pripalo za “izuzetan doprinos srpskoj kulturi i očuvanju lepih umetnosti”.

Dimitrije Mitrinović je čovek o kome bi naša javnost morala da zna mnogo više nego što zna. Zato je možda doprinos Kopicla, prethodnog dobitnika i mene u tome što se na taj način i čuje za Dimitrija Mitrinovića, koji je bio posebna ličnost. Negde od 9. maja 1945. gurnut je u zapećak – istakao je Manojlović.

Govoreći o nagradi “Istočna zvezda 2021“ (Eastern Star) koju je nedavno primio na festivalu u Trstu Manojlović je istakao da kada se dobije internacionalno priznanje to nadilazi lični doživljaj.

Takva nagrada ima drugu težinu, ne za mene, već bi trebalo za ovu sredinu – rekao je Manojlović dodajući kako mu se čini da to, ipak, nije slučaj.

– Nema previše zapravo. Živimo u vremenu vrlo specifične nove realnosti koja ne traje od početka pandemije, ona ju je samo ubrzala. Voleo bih da ta nova realnost traje što kraće, ako je ikako moguće, ali izgleda da nije – konstatovao je slavni glumac.

Kompletno gostovanje pogedajte u video prilogu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare