Foto: Promo/Galerija Matice Srpske

Francuski institut u Novom Sadu saopštio je danas da je za svečano obeležavanje kraja meseca Frankofonije 2021, Galerija Matice srpske pustila u rad francusku verziju svog internet sajta.

„Ta verzija, koja je dostupna svim frankofonim posetiocima, plod je dugogodišnje saradnje naše dve institucija“, navodi se u saopštenju.

Za sutra je u Novom Sadu u 20.00 planiran koncert francuske šansone grupe „Klo Klo“ koju čine vokal (Vanja Manić-Matić), harmonika (Lazar Novkov), akustična gitara (Predrag Djurić), kontrabas (Ervin Malina) i perkusije (Ištvan Čik).

Mesec frankofonije, posvećen francuskom jeziku i kulturi, počeo je 1. marta, a ambasade, kulturne i obrazovne ustanove širom Srbije, priredile su brojne programe i manifestacije.

Frankofoniju čini 300 miliona ljudi koji na pet kontinenata govore istim, francuskim jezikom i mart je Mesec frankofonije u celom svetu.

Medjunarodna organizacija frankofonije, koja je osnovana 1970. godine i okuplja 88 zemalja, posvećena je promociji francuskog jezika i uspostavljanju političke, obrazovne, ekonomske i kulturne saradnje medju članicama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar