Foto: Belgrade SAXperience Promo

Osmi međunarodni festival saksofona u Srbiji - Belgrade SAXperience biće održan u Beogradu od 28. septembra do 1. oktobra. Između ostalog, premijerno će biti izvedene kompozicije Aleksandra Sedlara, Tatjane Milošević i Svetlane Savić.

Festival će biti otvoren u utorak, 28. septembra u 20 časova u Atrijumu Narodnog muzeja koncertom AVIDO duo. AVIDO duo osnovan je 2015. godine u Beču i čine ga dva umetnika sa međunarodnom reputacijom. Sastav je osvojio nagrade na takmčenjima u En Arboru (Mičigen, SAD) i u Osaki (Japan) i uspešno su nastupali širom sveta donoseći nešto novo na klasičnu i krosover scenu, saopštili su organizatori.

Drugo veče festivala, u sredu, 29. septembra u 20 časova u Svečanoj sali Skupštine Grada biće održan koncert Morphing Saxophone Kvarteta koji čine Kristof Greze, sopran saksofon, Edi Lopez, alt saksofon Antoni Malkon, tenor saksofon i Metju Delaž, bariton saksofon. Na programu nazvanom Parisian Nights biće izvođene kompozicije Edvarda Griga, Morisa Ravela i Kloda Levijea.

Duo Vibrance iz Srbije nastupiće treće večeri festivala, u četvrtak 30. septembra u 20 časova u UK Parobrod. Ovaj duo čine Milan Savić, saksofonista i Ana Radovanović, mecosopran. Koncert pod nazivom Serbian Inventions publici će premijerno predstaviti kompozicije srpskih autora Aleksandra Sedlara, Tatjane Milošević i Svetlane Savić.

Foto: Belgrade SAXperience Promo

Festival će svečano biti zatvoren u petak, 1. oktobra kada će u 20 časova u prostoru Dorćol Plac nastupa saksofonista Damjano Grandeso u okviru projekta GrandessoCera. Performans potpisuje kompozitor Andrea Čera. Ovo veče nazvano je Italian Progressiv.

Foto: Belgrade SAXperience Promo

Koncerti u okviru programa Belgrade SAXperience se održavaju uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, zbog čega je broj mesta za publiku ograničen.

Otvoren glavni program dvostrukog izdanja festivala BITEF:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar