Džoel von Lerber Međunarodni Festival harfe
Džoel von Lerber Foto: Međunarodni Festival harfe/Promo

Pod sloganom "Going green" u Beogradu je u toku 20. međunarodni festival harfe koji će trajati do 20. oktobra 2021. godine. Festival je otvoren 16. septembra.

Jubilarno, 20. izdanje, jednog od najzanimljivijih muzičkih događaja realizovanih kod nas – Međunarodnog festivala harfe, održava se tokom septembra i oktobra u Beogradu.

Organizatori Festivala harfe ove godine odlučili su se za slogan „Going green“. U vremenu sve većih i jačih apela u pravcu očuvanja životne sredine, ovaj slogan odnosi se i na širi koncept društvenog angažovanja – na odgovornost projedinaca prema zajednici, kaže se u saopštenju.

Sledeći nastup po rasporedu festivala imaće Trio „Agatos“ koji čine studenti Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu: Nemanja Adamović (viola), Strahinja Radoičić (flauta) i Irina Pejoska (harfa). Oni će nastupiti 26. septembra u Centru lepih umetnosti Guarnerijus (Džordža Vašingtona 12) u 19 sati.

Trio Agatos Međunarodni Festival harfe
Trio Agatos Foto: Međunarodni Festival harfe/Promo

Festival traje do 20. oktobra, a kao specijalni gost na zatvaranju, baš na Svetski Dan Harfe, nastupiće proslavljeni harfista Joel von Lerber.

Počeo jesenji 18. Beogradski festival igre:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar