Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

Gitarista Mladen Maks Juričić, jedan od najbližih muzičkih saradnika Vlade Divljana (1958-2015) u njegovim poslednjim godinama stvaralaštva, sa svojim novim bendom "Plesač sporog Stepa" objavio je singl  ”7 nota 100 života” kojim odaje počast svom prijatelju, saopštio je "Menart".

Od „Azre“ i „Filma“ preko „Le Cineme“, „Vještica“ i „Šo!Mazgoon“ Juričić je stigao do „Ljetno kino big banda“, a Divljana je upoznao krajem 1980. godine na Omladinskom festivalu u Subotici ne znajući da je tada počeo “novi talas” i da će bendovi u kojima su svirali obeležiti to vreme.

Više od 30 godina kasnije, promenivši nekoliko kontinenata, “talasa”, bendova i država, nastavili su saradnju koja je ostala zabeležena na EP ”4 godišnja doba” i koncertnom albumu ”Live@Tvornica” u izdanju „Akvarijus rekords“ (Aquarius records).

– Vlada nas je ostavio pre pet godina, u trenutku kad smo zajedno sa bendom „Ljetno kino“ snimili jednu od njegovih najlepših pesama ”Samo jednu ljubav imam”, a njegove stare pesme obukli u novo odelo. Svakog proleća se okupe  prijatelji u njegovu čast, prošle godne uz premijeru filma „Nebeska tema“, a pre toga na koncertima u beogradskom Sava centru i zagrebačkoj Tvornici kulture. ”7 nota 100 zivota” je moj mali doprinos i velika želja da saradnju sa Vladom Divljanom simbolično produžim još jednom pesmom, a njegov vedri duh da i dalje bude s nama – izjavio je Juričić.

Video spot je režirao Radislav Jovanov Gonzo, autor i svih spotova za EP ”4 godišnja doba” Vlade Divljana i „Ljetnog kina“.