Marko Ferini na majstorskoj radionici Foto:promo/nacionalna fondacija za igru

Jedan od vodećih evropskih pedagoga klasičnog baleta, maestro Marko Ferini iz Italije održaće u Beogradu majstorski kurs od 13. do 18. januara, saopštili su organizatori iz Nacionalne fondacije za umetničku igru.

Kurs italijanskog igrača i pedagoga namenjen je različitim uzrastima učenika koji pohađaju profesionalne baletske škole u Srbiji, kao i mladim igračima, precizira se u saopštenju Nacionalne fondacije za igru.

Marko Ferini Foto:promo/nacionalna fondacija za igru

Učenik čuvene primabalerine Teatra milanske Skale Lilijane Kozi, Marko Ferini je pedagog renomiranih italijanskih škola među kojima su Akademija Teatra milanske Skale i Nacionalna akademija igre u Rimu, kao i kompanije Aterballetto iz Ređo Emilije, podsećaju iz NFI.

Ovaj igrač i pedagog čest je gost evropskih trupa i baletskih škola i član žirija mnogobrojnih baletskih takmičenja, a već četvrti put dolazi u Beograd kako bi radio sa talentima iz cele Srbije.

Ferini će svakodnevno voditi časove klasičnog baleta i repertoara u salama Baletske škole Nacionalne fondacije za igru u Beogradu, a predviđeno je da grupe budu podeljene na početnike, u koji ulaze deca od 9-12 godina, potom srednji nivo (13-15 godina) i napredni-profesionalni nivo (16-20 godina).

Marko Ferini na majstorskom kursu Foto:promo/nacionalna fondacija za igru

Cilj predstojećeg kursa jeste da približi nove metode i informacije iz oblasti pedagogije klasičnog baleta,  kao i da omogući saradnju i kontakte između mladih igrača iz Srbije i evropskih baletskih pedagoga, škola i kompanija, poručuju iz Nacionalne fondacije za igru.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar