Ivan Tasovac i Zubin Mehta, koncert, najava
Ivan Tasovac i Zubin Mehta Foto: Beogradska filharmonija/Promo

Slavni dirigent Zubin Mehta stigao je u Beograd, a pre gala koncerta u Kolarčevoj zadužbini 10. jula održaće pet proba sa orkestrom Beogradske filharmonije, saopšteno je iz ove ustanove.

Maestra je dočekao direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac, a slavni dirigent će sa orkestrom pripremati izvođenje „Pastoralne simfonije“ Ludviga van Betovena i Prvu simfoniju Johanesa Bramsa. Ulaznice za gala koncert su rasprodate, pa je predviđen i direktan prenos na RTS-u.

Ivan Tasovac i Zubin Mehta, koncert, najava
Zubin Mehta u Beogradu Foto: Beogradska filharmonija/Promo

„Zadivljen kvalitetom orkestra sa kojim se susreće deseti put, maestro uvek ističe posebnost Filharmonije u kojoj svaki muzičar svira iz srca. Sva je prilika da će tako biti i ovaj put, budući da su dolasci maestra poseban događaj za svakog filharmoničara“, navodi se u saopštenju i dodaje da su „malobrojni orkestri koji imaju privilegiju da redovno sarađuju sa Zubinom Mehtom, a Beogradska filharmonija je jedan od njih“.

Koncert u subotu biće veliko slavlje muzičkog prijateljstva koje traje već 63 godine, budući da je slavni maestro imao svoj debi sa Beogradskom filharmonijom 1958. godine, što je bio jedan od njegovih prvih profesionalnih angažmana, podsećaju uz Filharmonije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar