Foto: Promo

Učešćem na festivalima sa predstavama „Pluća“ i „Gospođica Julija“, Opera i teatar Madlenianum počinje obeležavanje 25 godina postojanja, saopštili su iz ove ustanove.

Komad “Pluća” britanskog autora Dankana Mekmilana, u režiji Ivana Vukovića i izvođenju Suzane Lukić i Gorana Jevtića, gostuje na Festivalu duodrame u Topoli 5. septembra.

Duodrama „Pluća“ Foto: Bojan Marojević/Promo

Drama Augusta Strindebrga “Gospođica Julija”, u režiji Harisa Pašovića, ima izvođenja 7. septembra u Nišu, na festivalu „Teatar na raskršću“, 9. septembra u Bačkom Petrovcu na Petrovačkim pozorišnim danima.

Na Veliku scenu Opere i teatra Madlenianum vraća se 2. oktobra kao predstava koja je uvrštena u prateći program 56. Bitef festivala – show case programa IETM.a.

Naime, za vreme Bitef festivala u Beogradu će boraviti nekoliko stotina stranih pozorišnih umetnika i producenata, kao učesnici plenarnog sastanka IETM, jedne od najvećih svetskih pozorišnih mreža i pravo će oni po izboru selektora festivala imati priliku da vide istaknute beogradske predstave, koje su „rađene u bitefovskom, tragalačkom duhu“, među kojima je i “Gospođica Julija”.

Predstava „Gospođica Julija“ Foto: Zoran Škrbić/Prom

Naslovne uloge su poverene Sari Dirnbek, istaknutoj slovenačkoj glumici mlađe generacije, i Strahinji Blažiću. U ansamblu su i Mina Pavlica kao i još šestoro mladih glumaca – Katarina Bradonjić, Ksenija Repić, Sofija Kovačević, Nikola Knežević, Jovan Veljković i Filip Stankovski.

Bonus video: Strahinja Blažić – Poverenje između reditelja i glumca je najvažnije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar